Vykoupíme i Vaši nemovitost! Opravdu?
30. 08. 2019

Vykoupíme i Vaši nemovitost! Opravdu?

Potřebujete rychle prodat nemovitost. Důvodů je mnoho. Přemýšlíte, jak nejrychleji prodat a utržit peníze. Mnoho subjektů nemovitosti vykupuje. Kdy se to nevyplatí?  A jak neprodělat?

Mnoho z nás, kdo jsme v minulosti nějakou nemovitost prodávali, narazilo na reklamy o výkupu nemovitostí. „Peníze ihned, na ruku, do 2 dnů, do týdne, až 120% reálné tržní hodnoty.“ U těchto pobídek by měl člověk hned zpozornit a vše si řádně promyslet.

Nikdo vám nedá víc, než za kolik to sám později prodá, protože z 99% budete jednat pouze s obchodníkem s nemovitostmi. Dokonce vám nedá ani tolik, za kolik byste reálně prodali, kdyby se jednalo o pozvolnější obchod. Musí na tom mít zisk, protože ho to živí.

Ve finále si do kupní smlouvy tyto společnosti nastaví podobná pravidla těm, které fungují u všech koupí/prodejů. Přepis na katastru nebude ze dne na den, smlouvy nebudou připraveny za 2 minuty. Jejich odhadní cena, ze které vám dají s bídou třeba 70%, bude stejně nižší než realita.

Pokud jste v situaci, kdy nemáte jinou volbu, zjistěte si alespoň informace o společnosti, či osobě, se kterou do obchodu vstupujete. Abyste nebyli bez nemovitosti i bez peněz.

Pokud přeci jen trošku času ještě máte, obraťte se na renomovaného makléře. Zjistíte, že prodejní cena nemovitosti nemusí být nižší o statisíce proto, abyste rychle prodali. Správně nastavená cena a prezentace nemovitosti vám zajistí velmi dobrý prodej, z praxe kolikrát i za vyšší prodejní cenu, než se předpokládalo. Nebylo by škoda přijít o stovky tisíc? Nehledě na fakt, že zlevnit lze vždycky. Moc levné je často podezřelé. A za radu od realitního makléře nic nedáte. 

Jak tedy správně prodat co nejrychleji?

Konzultovat cenu s někým, kdo lokalitu zná, má třeba i zájemce z již realizovaných prohlídek v okolí. Makléř, který udělá vaší nemovitosti vhodnou inzerci, včetně fotek, videa, 3D skenu. Mnoho makléřů je i schopno nemovitost propagovat na různých sociálních sítích, vytvořit domu vlastní webové stránky, udělat reklamu, nemovitost upravit k prodeji a tak dále. 

Každý krok při prodeji nemovitosti pečlivě zvažte, nebojte se ptát, zjišťovat, hledejte reference. Nepodceňte důležitý a poměrně drahý obchod vašeho života.

Tomáš Kučera
Autor: Tomáš Kučera

Mediálně nejznámější makléř s 20letou praxí. Nejen televizní vystoupení najdete tady.

"Jsem podnikatel, který pracuje proto, že ho to baví. Ne pro to, že musí."

Tomáš žije se svou ženou, dcerou Amálkou a synem Tomáškem nedaleko Prahy v domě, který mu navrhl jeho oblíbený architekt.

Svou práci si doslova užívá, což na něm poznáte od první minuty setkání. Dovolí si ve svém volném čase i takovou perličku, že je v hlavním vysílacím programu moderátorem rádia Frekvence 1.

Profesně:

Tomáš Kučera založil svou první realitní kancelář v roce 1999. Ve chvíli, kdy se stala úspěšným držitelem nadnárodní franšízové licence, svůj podíl prodal. Po té založil již nejúspěšnější realitní institut CHYTRÝ MAKLÉŘ.

Dnes pracuje jako samostatný realitní makléř se svým týmem specializovaných odborníků od profi prezentace až po nemovitostní marketing. 

Osm let působil jako člen rady Asociace realitních kanceláří ČR. Je v oboru nejvyhledávanějším lektorem a po celou dobu také certifikovaným makléřem, a zná tedy dobře obor ze své praxe. Přednáší na konferencích a seminářích, vede kurzy, poskytuje osobní konzultace...
Je autorem šesti knih, tři jsou již bestseller. 

Tomáš Kučera a média:

Pro svou profesionalitu a odbornost je také velmi často oslovován médii. Je dnes mediálně nejznámějším realitním expertem. I proto zajišťuje prodej a nákup nemovitostí i pro VIP osobnosti.

Chytrý makléř: 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ a profesní televize CHYTRÝ MAKLÉŘ TV vzdělává samostatné makléře, menší i větší realitní kanceláře i národní a nadnárodní sítě. Institut je založen na praxi a dlouholetých zkušenostech nejen z ČR, ale i ze zahraničí. Je nezávislý a není podřízen žádné realitní společnosti či sdružení. Institut je zaměřen na vzdělávání makléřů a manažerů s cílem dosáhnout vyšší kvality a lepších výsledků. A to se daří, viz reference na www.chytrymakler.cz 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ, to je:

profesní televize pro makléře
on-line vzdělávání
video kurzy
živé kurzy
eBooky
knihy
blog 
a mnohem víc.

Povinné údaje: 
Jméno: Tomáš Kučera
Místo podnikání: Dr. E. Beneše 1181, 277 11 Neratovice
Kancelář: Business Centrum Praha Čakovice, Kostelecká 879/59
IČO: 611 22 050, DIČ: **0307****
Datová schránka: 86uxh5q
Vznik živnostenského oprávnění: 8.12.1994
Vznik vázané živnosti realitní zprostředkování: 22.04.2020
Živnost přidělil: Městský úřad Neratovice

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení