Na chatu letadlem. Proč koupit nemovitost v zahraničí?
02. 05. 2023

Na chatu letadlem. Proč koupit nemovitost v zahraničí?

Koupě nemovitosti byla vždy bezpečným přístavem, pokud chtěl investor ochránit úspory před rozbouřenými vodami inflace a nejistotou na trzích. Ceny českých nemovitostí ale nutí investory poohlédnout se dál než za humna. Které zahraniční nemovitosti jsou v kurzu?

Obliba rekreačních nemovitostí neklesá

Covidové lockdowny zapříčinily téměř dravé boje mezi kupujícími, jakmile se na trhu objevila zajímavá rekreační nemovitost. Každý toužil uniknout ruchu velkoměsta, užívat volnost a trávit home office mimo home. V posledních měsících samozřejmě dramatický zájem o rekreační nemovitosti ochladl, nicméně jsou stále považovány za dobrou investici. Nabízí zhodnocení vložených peněžních prostředků, protože se předpokládá trvalý růst cen a možný vedlejší příjem v případě příležitostného nebo trvalého pronájmu. Investor zároveň získává příjemné místo pro rekreaci.

Vyprodané Čechy

Růst cen nemovitostí, včetně těch rekreačních, inspiroval Čechy k nákupům zahraničních nemovitostí. Podle průzkumů přiznal zájem o zahraniční nemovitost téměř každý třetí Čech. Koupit nemovitost v zemi Evropské unie není žádným problémem, Češi si oblíbili nemovitosti zejména v atraktivních přímořských lokalitách. Trend prodlužování dovolených, flexibilní pracovní doba či možnost pracovat pro firmu v režimu remote, jen nahrávají rostoucímu zájmu o zahraniční nemovitosti.

Levné zahraničí

V České republice narostly ceny nemovitostí dramaticky, v jiných zemích EU byl nárůst cen mírnější. Například na Kypru, v Itálii nebo ve Španělsku zaznamenaly nemovitosti minimální růst cen. Zájem Čechů se obrací k nemovitostem ve Španělsku, na Mallorce nebo na Kanárských ostrovech. Stranou zájmu nestojí ani Chorvatsko a Itálie. 

Financujte nákup hypotékou

Český hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření nemůžete zaručit zahraniční nemovitostí (výjimky se však již začínají objevovat). Kromě hotovosti lze nákup nemovitosti v zahraničí uhradit hypotečním úvěrem země, kde se nemovitost nachází. Administrativně se jedná o náročný proces, nicméně je možné, zahraniční hypoteční úvěr získat. Alternativou financování je americká hypotéka, ta musí být zaručena jinou nemovitostí. Finanční prostředky ale mohou být použity k jakémukoliv účelu.

Tomáš Kučera
Autor: Tomáš Kučera

Mediálně nejznámější makléř s 20letou praxí. Nejen televizní vystoupení najdete tady.

"Jsem podnikatel, který pracuje proto, že ho to baví. Ne pro to, že musí."

Tomáš žije se svou ženou, dcerou Amálkou a synem Tomáškem nedaleko Prahy v domě, který mu navrhl jeho oblíbený architekt.

Svou práci si doslova užívá, což na něm poznáte od první minuty setkání. Dovolí si ve svém volném čase i takovou perličku, že je v hlavním vysílacím programu moderátorem rádia Frekvence 1.

Profesně:

Tomáš Kučera založil svou první realitní kancelář v roce 1999. Ve chvíli, kdy se stala úspěšným držitelem nadnárodní franšízové licence, svůj podíl prodal. Po té založil již nejúspěšnější realitní institut CHYTRÝ MAKLÉŘ.

Dnes pracuje jako samostatný realitní makléř se svým týmem specializovaných odborníků od profi prezentace až po nemovitostní marketing. 

Osm let působil jako člen rady Asociace realitních kanceláří ČR. Je v oboru nejvyhledávanějším lektorem a po celou dobu také certifikovaným makléřem, a zná tedy dobře obor ze své praxe. Přednáší na konferencích a seminářích, vede kurzy, poskytuje osobní konzultace...
Je autorem šesti knih, tři jsou již bestseller. 

Tomáš Kučera a média:

Pro svou profesionalitu a odbornost je také velmi často oslovován médii. Je dnes mediálně nejznámějším realitním expertem. I proto zajišťuje prodej a nákup nemovitostí i pro VIP osobnosti.

Chytrý makléř: 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ a profesní televize CHYTRÝ MAKLÉŘ TV vzdělává samostatné makléře, menší i větší realitní kanceláře i národní a nadnárodní sítě. Institut je založen na praxi a dlouholetých zkušenostech nejen z ČR, ale i ze zahraničí. Je nezávislý a není podřízen žádné realitní společnosti či sdružení. Institut je zaměřen na vzdělávání makléřů a manažerů s cílem dosáhnout vyšší kvality a lepších výsledků. A to se daří, viz reference na www.chytrymakler.cz 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ, to je:

profesní televize pro makléře
on-line vzdělávání
video kurzy
živé kurzy
eBooky
knihy
blog 
a mnohem víc.

Povinné údaje: 
Jméno: Tomáš Kučera
Místo podnikání: Dr. E. Beneše 1181, 277 11 Neratovice
Kancelář: Business Centrum Praha Čakovice, Kostelecká 879/59
IČO: 611 22 050, DIČ: **0307****
Datová schránka: 86uxh5q
Vznik živnostenského oprávnění: 8.12.1994
Vznik vázané živnosti realitní zprostředkování: 22.04.2020
Živnost přidělil: Městský úřad Neratovice

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení