Krachují banky. Co to udělá s cenami nemovitostí v ČR?
22. 03. 2023

Krachují banky. Co to udělá s cenami nemovitostí v ČR?

Podívejte se na video, nebo si přečtěte článek - co je pro vás pohodlnější: 

Pokud uvažujete o prodeji nemovitosti, zbystřete! 

Tady jsou aktuálně tři hlavní důvody, proč byste měli jednat rychle. 

  1. V době, kdy natáčím tohle video, máme březen roku 2023. To znamená, že ceny nemohovitostí klesají už téměř rok. A podívejte se kolem sebe. Válka na Ukrajině pokračuje, inflace je pořád drasticky vysoká, banky mají stále vysoké úroky, ekonomice se moc nedaří… historicky, když už padaly ceny nemovitostí, trvalo to několik let. Máte pocit, že existují opravdu opodstatněné důvody, proč by se měl zastavit trend snižování cen nemohovitostí? Já je nevidím. Letos, tedy v roce 2023, rozhodně ne.

  2. Po světě krachují banky a projevuje se to u nás v Evropě, jako v roce 2008. Nevěříte? Například: Díky krachu Silicon Valley bank přišlo o své úspory tisíce Švédů, protože jejich důchodový fond tam měl svoje peníze a Švédsko je v Evropské unii.
    Má problémy největší Švýcarska banka, která je zároveň i jedna z nejvýznamnějších na světě a koruna kvůli tomu okamžitě oslabila. A aby ten průšvih Švýcarská centrální banka „zalepila“, poskytne na to 2,4 bilionu korun. Ano, čtete dobře. Jeden problém se zaplácne, aby se další objevil o něco později. Kdo to zaplatí? Státy. A kdo dává státu peníze? Lidé.
    Takže tvrdit, že se nás to netyká je strkání hlavy do písku. 

  3. Ekonomika a nemovitosti byly, jsou a budou spojené nádoby. A výkyvy v ekonomice se vždy projevují na cenách nemovitostí. Daří se – ceny rostou. Nedaří se – ceny klesají.

Rozhodně nechci šířit paniku, jsem přesvědčený, že naše země to ustojí podobně, jako v krizi po roce 2008. Ale nebude to bez ztráty kytičky. A podobně jako tenkrát i teď tohle všechno způsobí a už způsobuje, mimo jiné, pokles cen nemovitostí.

Takže zpátky na začátek toho, co jsem říkal. Pokud zvažujete prodej nemovitosti, neodkládejte to. Cena vaší nemovitosti je už teď nižší, než přibližně před rokem a existují dost opodstatněné důvody, že za rok bude ještě nižší než dnes. Pokud tedy nemáte možnost odložit prodej o několik let, kdy ceny zase porostou, neváhejte a prodávejte teď.

Sledujte mé profily:

Facebook: https://www.facebook.com/TomasKucera.cz 

Instagram: 
https://www.instagram.com/tomaskucera1976/ 

Tomáš Kučera
Autor: Tomáš Kučera

Mediálně nejznámější makléř s 20letou praxí. Nejen televizní vystoupení najdete tady.

"Jsem podnikatel, který pracuje proto, že ho to baví. Ne pro to, že musí."

Tomáš žije se svou ženou, dcerou Amálkou a synem Tomáškem nedaleko Prahy v domě, který mu navrhl jeho oblíbený architekt.

Svou práci si doslova užívá, což na něm poznáte od první minuty setkání. Dovolí si ve svém volném čase i takovou perličku, že je v hlavním vysílacím programu moderátorem rádia Frekvence 1.

Profesně:

Tomáš Kučera založil svou první realitní kancelář v roce 1999. Ve chvíli, kdy se stala úspěšným držitelem nadnárodní franšízové licence, svůj podíl prodal. Po té založil již nejúspěšnější realitní institut CHYTRÝ MAKLÉŘ.

Dnes pracuje jako samostatný realitní makléř se svým týmem specializovaných odborníků od profi prezentace až po nemovitostní marketing. 

Osm let působil jako člen rady Asociace realitních kanceláří ČR. Je v oboru nejvyhledávanějším lektorem a po celou dobu také certifikovaným makléřem, a zná tedy dobře obor ze své praxe. Přednáší na konferencích a seminářích, vede kurzy, poskytuje osobní konzultace...
Je autorem šesti knih, tři jsou již bestseller. 

Tomáš Kučera a média:

Pro svou profesionalitu a odbornost je také velmi často oslovován médii. Je dnes mediálně nejznámějším realitním expertem. I proto zajišťuje prodej a nákup nemovitostí i pro VIP osobnosti.

Chytrý makléř: 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ a profesní televize CHYTRÝ MAKLÉŘ TV vzdělává samostatné makléře, menší i větší realitní kanceláře i národní a nadnárodní sítě. Institut je založen na praxi a dlouholetých zkušenostech nejen z ČR, ale i ze zahraničí. Je nezávislý a není podřízen žádné realitní společnosti či sdružení. Institut je zaměřen na vzdělávání makléřů a manažerů s cílem dosáhnout vyšší kvality a lepších výsledků. A to se daří, viz reference na www.chytrymakler.cz 

Institut CHYTRÝ MAKLÉŘ, to je:

profesní televize pro makléře
on-line vzdělávání
video kurzy
živé kurzy
eBooky
knihy
blog 
a mnohem víc.

Povinné údaje: 
Jméno: Tomáš Kučera
Místo podnikání: Dr. E. Beneše 1181, 277 11 Neratovice
Kancelář: Business Centrum Praha Čakovice, Kostelecká 879/59
IČO: 611 22 050, DIČ: **0307****
Datová schránka: 86uxh5q
Vznik živnostenského oprávnění: 8.12.1994
Vznik vázané živnosti realitní zprostředkování: 22.04.2020
Živnost přidělil: Městský úřad Neratovice

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení